Welkom op de website van de OHRJ!

De Oud Hollandsche Risico Jongeren ook wel bekend als de OHRJ is opgericht in 1993 en bestaat uit een groep vrienden, van verschillende leeftijden en uit verschillende plaatsen in het land, die sinds jaar en dag met elkaar de Strand-6-Daagse wandelen. De Strand-6-Daagse is een wandel-evenement dat jaarlijks plaatsvindt in de laatste week van juli. In 6 dagen tijd lopen we met 1.000 mensen in totaal 140 kilometer over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder.

We genieten daarbij van het strand en elkaars gezelschap. De tocht kent geen wedstrijd element anders dan na 6 dagen over de finish lopen en de volledige afstand te voet afleggen. Ieder loopt zijn eigen tempo, je legt dus zowel samen als alleen stukken af over het strand. Maar we vinden elkaar op vaste verzamelplaatsen onderweg. We houden rekening met de getijden zodat we zo min mogelijk door het mulle zand hoeven te ploegen, het blijft vakantie.

Door het jaar heen kunnen we elkaar treffen voor een dagtocht. Zoals ieder jaar in januari organiseert een van onze leden de midwinterwandeltocht, uiteraard over het strand.

 

Ontstaan van de OHRJ

De Strand-6-Daagse wordt georganiseerd sedert 1959. Een aantal ouders van onze huidige leden hebben in de jaren ’60, ’70 en ’80 aan de strandzesdaagse deelgenomen. Na verloop van tijd namen deze ouders ook hun kinderen mee op deze wandelvakantie tocht. Maar kinderen worden groter en vinden het leuker om met andere kinderen te lopen dan met hun ouders. Zo ontstond een hechte vriendengroep. In de loop van de tijd sloten zich hier steeds meer andere, inmiddels jongeren, bij aan. In 1993 besloten zij hun eigen club op te richten: de Oud Hollandse Risico Jongeren. De naam refereert aan Oud Hollandsche Risico spelletjes. Zoals het Oud Hollandsch dijk rollen of stoplicht zitten.

Leden zijn gekomen en gegaan maar de naam en een harde kern aan leden is gebleven. Onze leden hebben inmiddels zelf kinderen waarvan de oudste inmiddels ook meeloopt met de Strand-6-Daagse. Wie weet wat daar van komen gaat…

Wilt u meer weten over de Strand-6-Daagse, kijk dan op de website van de organisatie: http://www.strand6daagse.nl/