Zondag | Hoek van Holland
Er wordt voorafgaand veel geappt. Leden stemmen treintijden met elkaar af zodat de gezelligheid al kan beginnen tijdens de treinreis en we daarmee ongeveer tegelijk in Hoek van Holland aankomen. Alle leden dragen het T-shirt van het afgelopen jaar. We zetten onze tenten op, op de camping van Hoek van Holland. De voorzitter heet iedereen welkom, geeft zijn jaarlijkse speech, feliciteert de jubilarissen en deelt de T-shirts voor dat jaar uit. Daarna mengt men zich in het feestgedruis op de camping. Hier worden veel oude en nieuwe bekenden begroet.

Maandag | Hoek van Holland – Wassenaar
Dit is de officiële start van de Strand-6-Daagse. Nadat iedereen zijn tent en spullen heeft ingepakt worden we met een taxibusje (velen missen nog steeds het treintje) naar het startpunt – bij de rode bus – voor het Jagershuis gebracht. De bagage wordt hier gedeponeerd en het vlaggetje opgehaald. Er word een groepsfoto gemaakt en daarna gaan we van start. Het eerste stuk naar Kijkduin is lekker inlopen, waarna in Scheveningen de AD haringtest nogmaals dunnetjes wordt overgedaan. De tocht loopt deze dag tot aan Duinrell in Wassenaar waar wij onze tenten opzetten tussen de attracties. Maandag is de langste dag er wordt 33 km gewandeld.

Dinsdag | Wassenaar – Noordwijk
Wanneer we laat genoeg opstaan, kunnen we nog een attractie op Duinrell meepakken voor we vertrekken. Tot voor kort was de zweefmolen populair onder onze leden. Al kan het zijn dat er ook een aantal achtbanen aangedaan wordt. Van Duinrell tot aan het strand is ongeveer een uur lopen. We kunnen rustig aan doen. De tocht bedraagt slechts 18 kilometer tot aan Noordwijk. Voordat we in Noordwijk aankomen lopen we langs Katwijk aan Zee waar we langs de uitmonding van de oude Rijn lopen. Na deze korte geasfalteerde onderbreking vinden we een fijne strandtent die door veel Strand-6-Daagse wandelaars wordt bezocht. Is het om de heerlijke kaassoufle’s? Waar vele wandelaars de lokroep van café de Punt in Noordwijk niet kunnen weerstaan, komen we meestal bijtijds binnen waar we onze tent opzetten op het plaatselijke voetbalterrein. Hier genieten we van een drankje rondom onze vlag en komt de Zesdaagse sfeer echt goed op gang.

Woensdag | Noordwijk – IJmuiden
Een aantal van ons starten de dag in Noordwijk met een rondje midgetgolfen om de jaar trofee. De afstand van Noordwijk naar IJmuiden bedraagt 31 kilometer. En is daarmee de een na langste dag. Voornamelijk het eerste stuk van ongeveer 15 kilometer met weinig strandtenten en hoge duinen is het strand is verlaten. Er wordt daarom uitgekeken naar de brood met aioli, Thaise-soep, kreeftsalade en Chardonnay in een van de eerste strandtenten van Zandvoort. Door Zandvoort wordt er naar “hip” Bloemendaal gelopen en van Bloemendaal het laatste stuk naar IJmuiden. Hier slapen we wederom op het terrein van een lokale voetbalvereniging. Waarbij de enorme trap naar de kantine de uitdaging van de avond is.

Donderdag | IJmuiden – Egmond
Om het Noordzeekanaal over te kunnen steken worden er door de organisatie veerboten ingezet. Gedurende de week kan men bij het ontbijt en avondeten een kaartje krijgen voor de veerboot om een bepaalde tijd. Wij verzamelen met onze groep kaartjes voor de laatste veerboot. In Wijk aan Zee heeft een van onze leden een strandhuisje. Hier ontmoeten we niet lopende leden, familieleden en kinderen. Er word goed voor ons gezorgd met gebakken eieren en een heerlijke drankje. Castricum is onze volgende rustplaats waarna de weg vervolgd kan worden naar Egmond. Met een 24 kilometer zeker geen lange dag, maar vergelijk hem niet met de afstand van dinsdag want dan is het nog een lang stuk van Castricum naar Egmond.

Vrijdag | Egmond – Callantsoog
Na een mooi feestje op Egmond beginnen we de dag met het eerste stuk naar Bergen. We lopen langs de de Hondsbossche zeewering. Hoewel dit vroeger een enorme eindeloze asfalt dijk was heeft de zeewering in 2014 een make-over gekregen waardoor het strand tegenwoordig gewoon door loopt en de dijk verscholen ligt achter de duinen. Met nog een stop in Petten lopen we door naar Callantsoog deze dag lopen we 27 kilometer. Het laatste avondmaal wordt genuttigd en we vieren een mooi feestje. Bij de tent of in de kantine.

Zaterdag | Callantsoog – Den Helder
De dag begint met een applaus voor de organisatie, die door een groot deel van de wandelaars wordt opgepakt en gedragen wordt over het kampement. Het is de kortste afstand naar de finish, 14 kilometer. Toch kan er meestal niet meer worden gerust onderweg behalve bij de laatste strandtent voor Huisduinen. Hier verzamelen we met elkaar en andere vrienden van de Strand-6-Daagse. Er vinden een aantal rituelen plaats, er wordt een eind groepsfoto genomen en dan lopen we samen de laatste meters naar de finish. Hier doen we traditiegetrouw met de hele groep de Zevensprong (een traditie uit de begin jaren van de Strand-6-Daagse die de OHRJ in ere houd) rondom de kerk voordat we de finishen. Iedereen feliciteert en bedankt elkaar voor weer een mooie tocht. “Volgend jaar weer”. We lopen niet voor een medaille maar voor het potje met zand. Daarna is het groot feest op het plein.

Nu denk je misschien dat het over is. Maar niet voor ons…

De 8e dag | Weesp
Nadat op zaterdag alle bagage in een aanhanger is meegenomen en alle leden met elkaar in de trein nog een feestje hebben gevierd komt men aan op station Weesp. In Weesp slapen we met z’n alle nog één nachtje in de Boomgaard. We eten Thais rond de vuurkorf en denken terug aan een mooie week. Hier kan iedereen nog één avond bijkomen van de Strand-6-Daagse voordat men op zondag huiswaarts keert. En het wachten begint voor volgend jaar.